Epävarmuutta ilmassa

Aikamoista pyöritystä on ollut tämä mennyt viikko. Brexit-tyrmistys on muuttunut pettymyksestä huolestumiseen. Skotlannissa asenteet maahanmuuttajia kohtaan eivät vaikuta kärjistyneen kuten Englannissa, mutta huoli kalvaa silti siitä kuinka meitä maahanmuuttajia – niin EU:n kansalaisia kuin muitakin – kohdellaan tulevaisuudessa ja mahdetaanko meidän oikeuksia täällä elämiseen rajoittaa. Monenlaisia uhkakuvia on maalailtu – mitään ei tosin tapahdu vielä aikoihin, mutta pahinta on se epätietoisuus, kukaan kun ei tunnu tietävän mitä tuleman pitää.

Työkavereiden keskuudessa Skotlannin mahdollinen toinen itsenäisyysäänestys on saanut vankkaa kannatusta ja se tuo lisäjännitystä koko tilanteeseen. Myös Skotlannissa asuvat EU:n kansalaiset saisivat ilmeisesti äänestää itsenäisyydestä, kuten edelliselläkin kerralla.
IMG_5510
Kaiken tämän epävarmuuden keskellä on ollut lohduttavaa huomata että elämä jatkuu, niin dramaattiselta kuin se kuulostaakin. Aurinko nousee joka aamu, naapurin koira pissii edelleen meidän takapihalle, kaupassa on käytävä ja sitä rataa.

Minä vietin kesäkuulla viikon Isle of Mullilla (valokuvat ovat siltä reissulta), jonka jälkeen palasin vastahakoisesti takaisin kaupunkiin. Skotlannin luonto on kaunis ja täällä on tilaa, toisin kuin Hollannissa. Meidän seuraava toteutettava unelma (niitä onkin pitkä lista) olisi oman asunnon hankkiminen ja nyt tässä pohdiskellaan josko se oma paikka löytyisi vähän syrjempää, mutta siedettävän ajomatkan päässä kaupungista. Mietityttää myös miten Brexit vaikuttaa asuntojen hintoihin. Lähiaikoina olisi kuitenkin tarkoitus laittaa pyörät pyörimään; ottaa selvää asuntolainoista, ehdoista ja koko ostoprosessista. Lottovoittokin olisi mukava saada jossain välissä 😉
IMG_5615
Ja parin viikon päästä on lähtö Suomeen, tällä kertaa Tonykin tulee mukaan. Muuten kesä sujuu töissä, työvuoroja on mukavasti ja parilla viikolla ihan stressiksi asti, mutta siitä en kyllä valita. Vapaa-ajalla opiskelen – olen täysin koukussa Future Learn-sivun kursseihin, Minnalle erityiskiitos vinkistä! Viime kuukausien aikana olen opiskellut kaikenlaista sosiaalisesta mediasta liikalihavuuteen.
Aurinkoista kesänjatkoa kaikille 🙂
IMG_5561

5 thoughts on “Epävarmuutta ilmassa

  1. Minna (I Basically Travel) says:

    Ai kun kiva, että Future Learnin kursseista löytyi mieleisiä! 🙂 Olen edelleen itsekin niihin koukussa ja menossa just nyt on Italian perusteet, kun olen unohtanut nii-in paljon.

    Brexit oli kyllä melkoinen shokki. Jotenkin elättelen vielä toivoa, että jospa Parlamentti pysäyttäisi erosuunnitelmat maan ja kansan etujen vastaisena, mutta se taitaa todellakin olla vain toiveajattelua. Onneksi asun monikulttuurisessa kaupungissa, jossa valtaosa äänestäneistä (yli 70%) oli EU:ssa pysymisen puolella. On kivempi fiilis, kun en tunne olevani silmätikkuna just näihin aikoihin. No, kassellaan!

    Mukavaa lomaa ja onnea asunnon etsintään! 😀

    Like

    • Riitta says:

      No niin me jo puhuttiin Tonyn kanssa viime viikonloppuna! Tony on Iso-Britannian ja Irlannin kansalainen – ainakin molemmat pysytään EU-kansalaisina!
      Nyt odotellaan jännityksellä mitä Nicola Sturgeon saa aikaan.

      Like

Leave a comment